Sondaje 6

Din ceea ce stiu pana in prezent despre UMK, daca un prieten ar dori sa studieze la o Universitate privata si mi-ar cere parerea in privinta UMK
 
Factori ce trebuie luati in considerare in jurisprudenta, in analiza interesului superior al copilului, conform prevederilor Noului Cod civil roman

Iolanda Boţi, Victor Boţi[1]

Rezumat


Autorii prezinta, in mod structurat, principiul interesului superior al copilului, precum este prezentat in reglementarile noului Cod civil, concentrandu-se asupra factorilor pe care jurisprudenta trebuie sa ii ia in considerare, potrivit acestor noi reglementari. 

In prima parte a articoluliui, autorii dezvolta o analiza pertineneta a acestui principiu, in contextul global al noii legislatii. Prin urmare, ei analizeaza articolul 263, care stabileste interesul superior al copilului, ca fiind pricipiul cu aplicare generala in toate domeniile de drept. 

In acest context, autorii efectueaza o analiza comparativa a acestui principiu, luand in discutie alte institutii reglementate de noul Cod civil, precum autoritatea parentala, adoptia sau tutela. 

In cea de-a doua parte a articolului, în urma unei revizuiri a jurisprudenţei şi literaturii straine, autorii sugereaza factori care ar putea fi luati în considerare în analiza punerii în aplicare a principiului interesului superior al copilului, în materie de familie, o data cu intrarea in vigoare a noului Cod civil.

In concluzie, putem spune ca acest articol, prin noutatea subiectului abordat, este o contributie la doctrina care apare ca rezultat al noului Cod civil din Romania.

Cuvinte cheie: Cod civil, Romania, copil, interes, autoritate parentala, adoptie, tutel, familie


[1] Dr.Iolanda Boţi - avocat in Montreal, Canada.

Dl. Victor Boţi avocat in Montreal, Canada. Contact: Tel. +514 8448578; Fax +514 8448677; Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Download

Ultima actualizare în Vineri, 16 Septembrie 2011 07:19