Sondaje 6

Din ceea ce stiu pana in prezent despre UMK, daca un prieten ar dori sa studieze la o Universitate privata si mi-ar cere parerea in privinta UMK
 
Politica peer review

Comitetul stiintific al Buletinului Stiintific va face o selectie initiala a tuturor manuscriselor primite. Lucrarile selectate vor fi revizuite de catre cel putin doi referenti, pe baza de anonimat.

Buletinul Stiintific practica un proces de peer review strict pe baza de anonimat in care numele autorului este retinut fata de peer reviewer, si invers. Fiecare lucrare este revizuita de catre cel putin doi peer revieweri. Fiecare lucrare este analizata pe cat de repede posibil, si o decizie editoriala este in general luata in decurs de 4 – 6 saptamani de la depunere.

Raspunsul la peer review poate sa fie: acceptare asa cum este; acceptare cu modificari minore, si cerinta de a retrimite lucrarea dupa modificarile sugerate sau respingere. In cazul in care articolul este retrimis spre publicare dupa corecturi acesta este retrimis peer reviewer-rilor initiali pentru a se evalua noua forma a articolelor.

In cazul in care un reviewer solicita respingerea iar un altul aprobarea, articolul este trimis spre analiza altor 2 reviewer-i. Daca si in acest caz nu se poate decide acceptarea sau respingerea redactorul sef decide acceptul cu modificari sau respingerea, in functie de concordanta cu politica editoriala si aspectele pozitive identificate de reviewer-i.


2. Tipul de lucrari acceptate

Buletinul stiintific publica articole, comentarii si recenzii. Articolele trebuie sa contina intre 8.000 si 10.000 de cuvinte (incluzand notele de subsol) in general, insa, pot fi acceptate si lucrari mai mari sau mai mici in baza meritelor lor.

Comentariile sunt de obicei solicitate de catre redactor, dar sunt evaluate si de peer reviewer-i.

Redactia poate invita autori sa publice pe o anumita tema dar articolele primite sunt supuse procesului de peer review.

Ideile pentru recenzii sunt trimise direct redactorului sef la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Pentru format, a se vedea numarul curent al Buletinului Stiintific.


3. Declaratie de publicare

Inainte de a publica, Editura Lumen impreuna cu Buletinul Stiintific  cere autorilor sa semneze o declaratie de publicare. Aceasta declaratie reprezinta o declaratie exclusiva prin care autorul detine drepturile de copyright asupra lucrarii, dar permite Buletinului Stiintific si Editurii Lumen sa publice lucrarea respectiva, pe toata perioada contractului de copyright.


4. Indicatii pentru publicare

Lucrarile trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu:

- Titlul in limba in care se publica articolul; Traducerea titlului in limba engleza pentru lucrarile aparute in romana.

- Numele autorilor si afilierea, cat si date despre titlul stiintific si pozitia persoanei, sursa de finantare a realizarii cercetarii daca exista, adresa de mail a autorului/autorilor, numar de telefon (optional);

- Abstractul/Rezumatul in limba engleza de maximum 150 de cuvinte;

- Maximum de 6 cuvinte cheie in engleza;

- Abstractu/Rezumatull si cuvintele cheie vor fi in limba engleza atat pentru lucrarile in limba romana cat si pentru cele in limba engleza.

- Continutul lucrarii va cuprinde indroducere, capitole si subcapitole marcate distinct ca heading 1, heading 2, etc, si eventual numerotate. Introducerea trebuie sa cuprinda o scurta motivatie a alegerii temei, un scurt rewiev de literatura daca este cazul, intrebarile sau obiectivele cercetarii.

- Va exista un capitol sau un subcapitol dedicat metodologiei, justificarea alegerii metodologiei, modalitate de aplicare etc.

- Va exista un capitol sau subcapitol de analiza a rezultatelor cercetarii si discutii.

- Vor exista obligatoriu concluzii.

- Citatele se vor da pe cat posibil sub forma de parafraza. Citatele se vor indica in text intre paranteze indicandu-se numele de familie al autorului si anul aparitiei textului. Exemplu (Derrida, 2008). La mai mult de trei autori se trece in genul (Miftode et all, 2004).

- Lucrarile citate se vor regasi obligatoriu in bibliografie.


Bibliografia se va face respectand regulile APA STYLE.

- Exemplu citarea unui volum: Miftode, V., (2010). Tratat de asistenta sociala. Protectia populatiilor specifice si automarginalizate, Editura Lumen, Iasi.

- Citarea unui articol intr-o revista se face Ciuca, A.,  Human Rights Questions from Bioethics to Biolaw in Buletinul Stiintific, Year 19,  2010; 31-35.

- Capitole din carti: Ailincai, A. (2010). Ancheta apreciativa si efecte ale comunicarii manageriale, in Sandu, A. Coord. (2010). Seminarii apreciative, Editura Lumen, Iasi.

- Citarea unui articol disponibil online dupa aceleasi reguli de la revista sau carte cu specificarea adresei internet si a datei la care a fost consultata.

- Cand sunt mai multe publicatii ale aceluiasi autor in acelasi an se specifica a, b etc. in dreptul lor. (2010a).


Ultima actualizare în Vineri, 04 Februarie 2011 13:12