Sondaje 6

Din ceea ce stiu pana in prezent despre UMK, daca un prieten ar dori sa studieze la o Universitate privata si mi-ar cere parerea in privinta UMK
 

Sondaj 7

La care dintre evenimentele organizate in cadrul Zilelor UMK, doriti sa participati?
 
Anul 2012

28 Februarie 2012

Conferinta "Codul civil intre traditie si noutate. Implicatii practice"



23-26 mai 2012

CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ ANUALĂ
a XX – a ediţie
“ Universality Multidisciplinarity Knowledge “

Book of Abstracts      Working Papers     Program detaliat



23 mai 2012

Workshop Appreciative Summit” organizat de Asociaţia LUMEN



24 mai 2012

Masa rotundă cu tema

Administraţia publică în epoca informaţională - diagnoza serviciilor publice disponibile online



25-26 mai 2012

Masa rotunda francofona

-a patrusprezecea editie-

La jurisprudence des autorités juridictionnelles – source de droit ?

Book of abstracts      Volumul mesei rotunde    Program detaliat



5 decembrie 2012            

WORKSHOP EXPLORATORIU: Convergente inter si transdisciplinare in etica aplicata



7 decembrie 2012

Sesiunea stiintifica a studentilor

<galerie foto>



7 decembrie 2012

Masa rotunda cu tema Dreptul - intre continuitate si noutate

<galerie foto>



11 decembrie 2012

Concurs de discursuri "Cicero adulescens"

<galerie foto>

  

 


   Facultatea de Drept a Universitatii “Mihail Kogalniceanu” din Iasi  impreuna cu I.N.P.P.A.  Iasi , Asociatia de Drept civil Quebec –Romania si cu sprijinul Ambasadei Canadei la Bucuresti a organizat marti , 28 februarie 2012 Conferinta “Noul Cod civil intre traditie si noutate. Implicatii practice”.

  Anul 2011 va ramane un reper important in legislatia romaneasca pentru intrarea in vigoare a noului Cod civil (Legea  nr.287/2009 ) , asa cum anul 1865 a ramas intiparit in memoria juristilor ca anul intrarii in vigoare a Codului civil de la 1864.

Organizatorii au conceput conferinta ca pe o dezbatere ce a pendulat intre reglementarile traditionale , aspectele juridice noi si implicatiile practice.

 S-a vorbit despre traditie , deoarece Codul civil reglementeaza cele mai importante raporturi dintre persoane , care presupun stabilitate si continuitate.

  Dealtfel , actualul Cod civil cuprinde in structura sa  cel putin trei sferturi din prevederile Codului civil de la 1864.

  O alta dovada a continuitatii o constituie faptul ca noul cod a preluat solutii deja consacrate ale literaturii juridice si  practicii judiciare in materie .

  Inainte de toate a fost vorba despre noutate , dat fiind faptul ca actualul cod reglementeaza o serie de institutii noi , care nu existau in momentul adoptarii Codului civil de la 1864.

  Totodata , actualul cod se inscrie sub semnul noutatii , deoarece a folosit drept sursa de inspiratie o serie de legiuiri straine (Codul civil din Quebec , Codul civil francez , Codul civil Italian , s.a.) si a preluat solutii din doctrina si jurisprudenta straina.

  Implicatiile practice  ale Codului civil au fost aspectele care au incalzit spiritele participantilor la aceasta manifestare .

  Doamna av. dr.Iolanda Boti , Baroul Quebec ,  Presedinta Asociatiei de Drept civil Quebec-Romania a supus atentiei celor prezenti tema “Autoritatea  parinteasca versus custodie”  , facand o utila si pertinenta delimitare intre institutia autoritatii parintesti , ca ansamblu de drepturi si obligatii care privesc atat persoana , cat si bunurile copilului  ,  si custodie  , care trebuie inteleasa prin prisma drepturilor si obligatiilor parintesti legate de locuinta minorului , aspecte asupra carora inca exista confuzii  , chiar in randul practicienilor din Romania.

  Cea de-a doua tema , Contractul ca izvor de obligatii , a fost supusa dezbaterii de  doamna  av. drd. Doina Stupariu , Baroul Iasi ,  Director executiv al I.N.P.P.A.,  Centrul teritorial  Iasi  , care a facut o analiza detaliata a principiilor care guverneaza contractul ca izvor de obligatii in actualul cod: principiul libertatii de a contracta si principiul bunei-credinte. S-a subliniat importanta incheierii de catre practicieni a unor contracte care sa reflecte vointa si interesele partilor  si riscurile preluarii ad literam a unor “modele” de contracte , adesea folosite in practica.

  In final ,  dar nu in cele din urma , doamna Lect.dr.av Aneta Luca , Universitatea “Mihail Kogalniceanu”din Iasi ,  ne-a prezentat  aspecte de noutate ale actualului Cod civil  privind Nedemnitatea succesorala ,  din perspectiva personala a teoreticianului dar si a practicianului , dar si alte elemente noi ale codului in sfera mai larga a succesiunilor. A fost pus in valoare faptul ca nedemnitatea succesorala  este reglementata de noul Cod civil ca o sanctiune cu caracter personal , care nu produce efecte asupra descendentilor nedemnului.



CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ ANUALĂ
a XX – a ediţie
“ Universality Multidisciplinarity Knowledge “


23 mai 2012

Workshop Appreciative Summit” organizat de Asociaţia LUMEN

A Prezentat Lect. Dr. Antonio Ştefan SANDU, directorul Centrului de cercetări sociale şi umaniste LUMEN, Iaşi

1.Prezentarea metodelor apreciative de cercetare şi intervenţie socială;

2.Prezentarea metodei appreciative summit;

3.Secvenţe de la World Appreciative Inquiry Conference, Ghent, Belgia, 2012.


     24 mai 2012

 Expozitie de carte

 

Masa rotundă cu tema

Administraţia publică în epoca informaţională - diagnoza serviciilor publice disponibile online

organizată de Centrul de documentare şi informare publică, Bucureşti

Moderator Costel Bătrânu, directorul Centrului de documentare şi informare publică Iasi

     Organizatorii conferinţei şi-au propus corelarea cercetării cu problemele la care societatea caută răspunsuri. Tema primei Mese rotunde: Administraţia publică în epoca informaţională – diagnoza serviciilor publice disponibile online, a atras participanţi atât din mediul universitar, cât şi din administraţia publică şi ONG-uri interesaţi de noile posibilităţi de comunicare pe care le oferă internetul.


25 mai 2012

CENTRUL FRANCOFON DE DREPT CONSTITUTIONAL

ASOCIATIA ROMANA DE DREPT CONSTITUTIONAL

Delegatia  Wallonie-Bruxelles la Bucuresti


Masa rotunda francofona

-a patrusprezecea editie-

La jurisprudence des autorités juridictionnelles – source de droit ?

        Masa rotundă a Centrului francofon de Drept Constituţional a ajuns la a XIV a ediţie şi a reunit cercetători de la Institutul de cercetări  juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, judecători, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, profesori universitari din ţară şi străinătate. Au participat cu lucrări profesori de la universităţile Al. I. Cuza Iaşi, Universitatea Bucureşti, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Universitatea de Stat Chişinău, Universitatea Liberă Bruxelles, Universitatea din São Paulo. Problemele supuse dezbaterii au fost următoarele:

  • Putere judecătorească” şi “autoritate jurisdicţională”. Clarificarea conceptelor.
  • Izvoarele dreptului de care este ţinut judecătorul naţional
  • Natura juridica a jurisprudenţei instanţelor judecătoreşti în statele din sistemul Common-Law.
  • Jurisprudenţa instanţelor judecătoreşti din statele aparţinând sistemului romano-germanic, ca izvor indirect al dreptului
  • Valoarea de izvor de drept a jurisprudenţei Curţilor Supreme
  • Valoarea de izvor de drept a jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului
  • Valoarea de izvor de drept a jurisprudenţei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene
  • Dificultăţi în ierarhizarea izvoarelor dreptului în condiţiile integrării statelor în Uniunea Europeană
  • “Internaţionalizarea” dreptului ?

    De ce a fost necesară dezbaterea acestor probleme ne-a spus Directorul Centrului Francofon de Drept Constituţional al Universităţii "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi, d-na prof. univ. dr. Genoveva Vrabie, preşedintele Asociaţiei Române de Drept Constituţional:

     “Pentru anul acesta tema propusă a fost Puterea judecătorească. Sunt multe aspecte de clarificat, unele ale justiţiei din ţara noastră, altele ale înfăptuirii justiţiei în U.E. Este necesar să ne pronunţăm asupra trinităţii puterilor şi a locului curţilor constituţionale în sistem, asupra raporturilor dintre instanţele naţionale şi cele comunitare, asupra naturii puterii judecătoreşti şi, mai ales, asupra modului în care aceasta este apreciată…..din interior."

      Fiind preocupaţi îndeosebi de evenimentele politico-juridice contemporane, dezbaterile au fost orientate – de regula cu un an înainte, pe subiecte lansate de conducerea Centrului şi "negociate", comentate şi stabilite printr-un efort comun al celor ce urmau a participa la Masa Rotundă.  

      Începând din anul 2000 s-au discutat următoarele teme:

- Integrarea europeană;

- Funcţia legislativă a parlamentului;

- Rolul şi funcţiile parlamentului, locul parlamentelor contemporane în sistemul autorităţilor publice;

- Constituţia U.E. şi constituţiile statelor membre;

- Referendumul legislativ;

- Evoluţia conceptelor dreptului constituţional clasic;

- Raporturile dintre puterile statului;

- Rolul şi locul curţilor constituţionale în sistemul autorităţilor publice.

BLOC I 



Modérateurs: 

- Elena-Simina TĂNĂSESCU, Vice-Président de l’Association Roumaine de Droit Constitutionnel, Vice-doyen de la Faculté de droit/ l’Université de Bucarest

- Dana TOFAN,  Professeur agrégé de la Faculté de droit, Université du Bucharest



1. Petre DUMITRESCU, Professeur univ.dr., Faculté de Filosofie et sciences sociales, Université „Al.I.Cuza", Iasi  J.Jacques Rousseau sur le contrat social comme fondement du droit politique

2. Sofia POPESCU, Chercheur scientifique associe a l'Institut des Recherches Juridiques „Acad. Andrei Rădulescu" de l'Academie Roumaine

L’analyse conceptuelle de pouvoir judiciaire

3. Fabrice HOURQUEBIE, Professeur de droit Public, Université Montesquieu-Bordeaux IV, Directeur adjoint du CERCCLE, Directeur du master 2 'Contentieux publics', Expert justice auprès de l'OIF La qualification conceptuelle de la justice sous la Vème République

4. Elena-Simina TĂNĂSESCU, Vice-Président de l’Association Roumaine de Droit Constitutionnel, Vice-doyen de la Faculté de droit / l’Université de Bucarest   Le dialogue des juges ou la transformation de la jurisprudence dans source de droit?

5. Sorin POPESCU, Président de la Section d’évidence officielle du législation et documentation, Luiza MANEA, Directeur de la Direction d’études et documentation, Conseil Législatif   -  La jurisprudence de la cour de justice de l’Union Européenne entre le système de droit anglo-saxon et celui romano-germanique. Valeur juridique.

6. Maria ORLOV, Professeur à l’Université d’Etat de Chişinău  Le rapport entre le pouvoir judiciaire et le contentieux administratif

BLOC II 



Modérateurs:

- Marilena ULIESCU-Professeur  à l'Université Ecologique  – Bucarest, Chercheur à l’Institut des Recherches Juridiques de l’Académie Roumaine

- Michel LEROY-Chargé de cours à l'Université Libre de Bruxelles, Président de chambre au Conseil d'Etat



1. Michel LEROY, Chargé de cours à l'Université Libre de Bruxelles, Président de chambre au Conseil d'Etat - Les principes généraux du droit comme source de droit.

2. Bianca SELEJAN-GUTAN, Professeur univ.dr., Université "Lucian Blaga" de Sibiu - Vers une convergence jurisprudentielle assumée? Quelques réflexions sur l’adhésion de l’Union Européenne a la Convention Européenne des Droits de l’Homme

3. Monica HERMAN SALEM CAGGIANO, Professora Associada/Professor of Law, Presidente da CPG /President of the Pos-Graduation Comission, Universidade de São Paulo/University of São Paulo, Faculdade de Direito/Faculty of Law, Departamento de Direito do Estado/Department of Public Law, Professora Titular/Professor of Law , Universidade Presbiteriana Mackenzie/Mackenzie Presbiterian University, Carlos Eduardo HERMAN SALEM CAGGIANO, Universidade de São Paulo/University of São Paulo, Faculdade de Direito/Faculty of Law, Pouvoir judiciaires et autorité judiciaire. L’expansion de l’activisme au Brésil

4. Cristi DANILEŢ, Juge, Membre du Conseil Supérieur de la Magistrature - Décisions judiciaires – entre indépendance et arbitraire

5. Marilena ULIESCU, Professeur  à l'Université Ecologique, Bucarest, Chercheur à l’Institut des Recherches Juridiques de l’Académie Roumaine

Quelques remarques concernant les sources du droit civil

Bloc III


Moderateurs:

- Genoveva VRABIE – Professeur univ.dr.,  Université   „Mihail Kogălniceanu", President de l'Association Roumaine de Droit  Constitutionnel

- Monica HERMAN SALEM CAGGIANO, Professora Associada/Professor of Law, Presidente da CPG/President of the Pos-Graduation Comission, Universidade de São Paulo/University of São Paulo, Faculdade de Direito/Faculty of Law, Departamento de Direito do Estado/Department of Public Law, Professora Titular/Professor of Law,  Universidade Presbiteriana Mackenzie/Mackenzie Presbiterian University

1.  Cristiana-Mihaela CRĂCIUNESCU, Juge dr.,Chercheur scientifique associe à l'Institut des Recherches Juridiques "Acad. Andrei Rădulescu" de l'Académie Roumaine - Les sources du droit pour le juge de la famille dans le droit roumain

2. Dana TOFAN, Professeur agrégé de la Faculté de droit, Université du Bucharest  - Le contrôle de la Cour Constitutionnelle  sur les Résolutions du Parlement et sur les Résolutions des deux chambres de celui-ci

3. Marius-Nicolae BALAN, Chargé de cours à l’Université „Al.I.Cuza” Iaşi, România  - Les cours constitutionnelles entre jurisprudence et legisprudence

4. Jorge Silveira RENATO DE MELLO, Professor Titular de Direito Penal da Faculdade de Direito da Universidade de São Paulo  - Sujet reservé

5. Genoveva VRABIE, Professeur univ.dr., Université „Mihail Kogălniceanu” Iaşi, Président de l’Association Roumaine de Droit Constitutionnel

Les sources du droit qui sont appliquées par le juge national. Exemple de la Roumanie


26 mai 2012

Comunicări pe secţiuni (ateliere)

Secţiunea deDREPT  CONSTITUŢIONAL

(Aula “Mihail Kogălniceanu”)




MODERATORI:

- Conf.univ.dr. Ioan CIOCHINĂ-BARBU, Univ. „George Bacovia”, Bacău

- Lect.univ.drd. Crina Mihaela VERGA, Univ. "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi




1. Prof.univ.dr. Ioan CIOCHINĂ-BARBU, Universitatea “George Bacovia” Bacău - PRINCIPIUL PRIORITĂŢII ÎN PRIVINŢA APLICĂRII LEGILOR COMUNICATERE IN RAPORT CU DREPTUL CONSTITUŢIONAL NAŢIONAL

2. Conf.univ.dr. Alexandru AMITITELOAIE, Universitatea “George Bacovia” din Bacău, Facultatea de drept şi administraţie publică - LEGITIMITATEA TENTATIVEI PREZIDENŢIALE DE MODIFICARE A CONSTITUŢIEI ROMÂNIEI

3. Conf.univ.dr. Alexandru AMITITELOAIE, Universitatea “George Bacovia” din Bacău, Facultatea de drept şi administraţie publică - NATIONAL SOVEREIGNTY WITHIN THE EUROPEAN INTEGRATION

4. Emilian CIONGARU, Cercetător ştiinţific asociat, Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române - DREPTUL ŞI JUSTIŢIA SOCIALĂ

5. Magistrat asistent Valentina BRĂDĂŢEANU, Curtea Constituţională a României - DISCUŢIE PRIVIND POSIBILITATEA ÎNCADRĂRII JURISPRUDENŢEI CURŢII CONSTITUŢIONALE A ROMÂNIEI PRINTRE IZVOARELE DREPTULUI

6. Lect.univ.drd. Crina Mihaela VERGA, Universitatea "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi - RAPORTURILE DINTRE PREŞEDINTE ŞI PARLAMENT ÎN ROMÂNIA ŞI FRANŢA

7. Drd. Mihaela CONSTANTINESCU, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative - FUNDAMENTELE SOLUŢIONĂRII LITIGIILOR PRIN INTERMEDIUL JURISDICŢIILOR ADMINISTRATIVE 

8. Avocat masterand Dragoş GHEORGHE, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti - POLITICA ECONOMICĂ EUROPEANA

9. Drd. Silviu Alexandru LĂZĂRESCU SIMION, Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, Asist.univ.dr. Codruţ Nicolae SAVU, Universitatea Transilvania din Braşov - CONTRACTUL DE PARTENERIAT ŞI NOUA VIZIUNE STRATEGICĂ A FONDULUI SOCIAL EUROPEAN

10.  Drd. Simona ŞANDRU, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept - REFORMA REGIMULUI JURIDIC AL PROTECŢIEI DATELOR PERSONALE, PROPUS DE COMISIA EUROPEANĂ. EFECTE ASUPRA CADRULUI LEGAL DIN ROMÂNIA

11.  Drd. Mihaela DARABAN (AIRINEI), Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative - THE CONCEPT OF ECONOMIC AND SOCIAL COHESION IN EUROPEAN LAW

      Centrul francofon de Drept Constituţional al Universităţii "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi şi-a propus din start iniţierea unor cercetări ştiinţifice care să răspundă problemelor cele mai importante ce se ridică pe planul constituirii şi exercitării puterii politice în România, în Europa şi în întreaga lume. Şi-a propus, de asemenea, ca la Iaşi, la Universitatea "Mihail Kogălniceanu" să fie atraşi la dezbateri specialişti din toate ţările U.E. şi din afara acestora, invitând cu această ocazie şi cadrele didactice de specialitate din toate centrele universitare din România.              Temele lansate pentru dezbateri de-a lungul anilor au atras specialişti din străinătate, de la mari universităţi precum: Universite Montesquieu – Bordeaux IV, Universite Paul-Cesanne Aix-Marseille III, Universite d'Ottawa, Universite de Sao Paulo, Universite de Bourgogne – Dijon, Universite Montpellier I, Universite de Toulouse 1, Universite Libre – Bruxelles, Universite Catholique – Milano, Universite La Sapienza – Roma, Universite Laval – Quebec, Universite Erasmus – Rotterdam, Universite Cardinal Stefan Wyszynski – Varsovie, Universite La Sagesse – Liban, Universite de Wrocław – Polonia, Universite de Lisboa, Universite de Buenos Aires, Universitatea de Stat din Chişinău etc.

      Privind retrospectiv, trebuie să arătăm - fără falsă modestie –, că efortul acestui Centru de cercetare, înfiinţat prin Hotărârea Senatului Universităţii "Mihail Kogălniceanu" din 17 ianuarie 1998, din iniţiativa actualului director, a dat roade: Universitatea "Mihail Kogălniceanu" s-a integrat într-un spaţiu al cercetării ştiinţifice, a facut paşi importanţi pentru integrarea internaţională şi, mai ales, a oferit "un produs" de natură ştiinţifică societăţii româneşti într-o perioadă de mari prefaceri şi de provocări pe măsură.”

 Secţiunea DREPTURILE OMULUI

(Aula „Mihail Kogălniceanu”)



MODERATORI:

- Prof.univ.dr. Aurora CIUCĂ, Rectorul Univ. "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi

- Lect.univ.dr. Rodica PANAINTE, Univ. "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi





1. Prof.univ.dr. Monica VLAD, Universitatea Româno-Germană din Sibiu - CÂTEVA GÂNDURI DESPRE CAUZELE ŞI FORMELE SĂRĂCIEI ÎN ROMÂNIA

2. Drd. Alexandra Mirela POPESCU,  Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative - IDENTITATEA SEXUALĂ ÎNTRE DATUL BIOLOGIC ŞI MANIFESTAREA VOINŢEI

3. Lect.univ.drd. Dana TITĂ, Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti, Facultatea de Drept - THE INDIVIDUAL HUMAN RIGHTS AND THE STATE – CONTEMPORARY CHALLENGES

4. Asist.univ.drd. Andreea Olga URDĂ, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi Cezara Ştefana BĂTRANU-CIUCĂ, Avocat, Baroul Iaşi - IMPLICAŢII ALE PRINCIPIILOR SUBSIDIARITĂŢII ŞI PROPORŢIONALITĂŢII ÎN MATERIA DREPTULUI LA VIAŢĂ

5. Lect.univ. Elena MANEA, Universitatea „Andrei Şaguna” din ConstanţaCONSTITUŢIONALIZAREA DREPTULUI LA UN MEDIU SĂNĂTOS

Secţiunea  DREPT PRIVAT

(Amfiteatrul „Nicolae Titulescu”)



MODERATORI:

- Lect.univ.dr.  Aneta LUCA, Universitatea  "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi

- Lect.univ.dr.  Irina APETREI, Universitatea "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi






1. Conf.univ.dr. Ermestina UNGUREANU, Asist.univ.dr. Adrian-Constantin TĂTAR, Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din IaşiUNELE ASPECTE PRIVIND EVOLUŢIA REGLEMENTĂRII REGIMULUI JURIDIC AL STRĂINILOR ÎN ROMÂNIA

2. Lect.univ.dr. Aneta LUCA, Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi  – OPRIREA LIBERALITĂŢILOR CARE ÎNCALCĂ REZERVA SUCCESORALĂ ÎN NOUL COD CIVIL

3. Asist.univ.drd. Teodora Maria BANTAŞ, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept - LEX VOLUNTATIS ÎN LUMINA NOILOR REGLEMENTĂRI EUROPENE – ANALIZA TEORETICĂ ÎN IMPLICAŢII PRACTICE

4. Asist.univ.drd. Teodora Maria BANTAŞ, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept -RECUNOAŞTEREA ŞI EXECUTAREA ÎN ROMÂNIA A HOTĂRÂRILOR STRĂINE PRONUNŢATE ÎN MATERIE CIVILĂ ŞI COMERCIALĂ

5. Lect.univ.dr. Irina APETREI, Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi - CONTINUITATE ŞI  ASPECTE  JURIDICE NOI ÎN MATERIA NULITĂŢII CĂSĂTORIEI

6. Drd. Sandra Liliana GĂTEJEANU, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept - NOUL REGULAMENT EUROPEAN IN MATERIE SUCCESORALA


7. Lect.univ.drd. Laura SĂRAC ALDEA, Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa - INSOLVENŢA ÎN PERIOADA DE CRIZĂ. PARTICULARITĂŢI PRIVIND VALORIFICAREA BUNURILOR DIN AVEREA DEBITOAREI

8. Av. lect.drd. Doina STUPARIU, Baroul Iasi, Director al Institutului pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor – NATURA CONTRACTUALĂ A RELAŢIEI DE FRANCIZĂ

Secţiunea  ŞTIINŢE PENALE

(Amfiteatrul „Nicolae Titulescu”)




MODERATORI: 

- Prof.univ.dr. Vasile PĂVĂLEANU, Univ. "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi

- Lect.dr. Mihai COVALCIUC, Univ. "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi





1. Prof.univ.dr. Vasile PĂVĂLEANU, Universitatea "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi – L’EUROPÉANISATION DU DROIT PÉNAL? 

2. Procuror Radu MOISESCU, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi - TRAFICUL DE INFLUENTA – CONSIDERATII PRIVIND ELEMENTELE CONSTITUTIVE, SUBIECTUL ACTIV, SUBIECTUL PASIV

3. Asist.univ.dr. Ancuţa-Elena FRANŢ, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – INFLUENTA DISPOZITIILOR CONSTITUTIONALE IN STABILIREA STATUTULUI LEGAL AL AVORTULUI. VIZIUNE DE DREPT COMPARAT

4. Lect.dr. Teodora PLĂEŞU, Universitatea "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi –, VALOAREA PROBANTĂ A DECLARAŢIILOR PĂRŢILOR DIN PERSPECTIVA DISPOZIŢIILOR NOULUI COD DE PROCEDURĂ PENALĂ 

5. Lect. univ. dr. Rodica PANAINTE, Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, REGLEMENTAREA CAUZELOR CARE ATRAG INEXISTENTA INFRACTIUNII IN NOUL COD PENAL

6. Asist.univ.dr. Ancuta-Elena FRANT, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – IDENTITATEA LEGISLAŢIEI ROMANEŞTI IN MATERIE DE AVORT. EVOLUŢIE, EZITARI ŞI PERSPECTIVE

7. Drd. Natalia-Adriana UDRIŞTIOIU, Universitatea Liberă Internaţională din  MoldovaRĂSPUNDEREA PENALĂ MEDICALĂ

Secţiunea  ŞTIINŢE SOCIALE, ECONOMIE ŞI COMUNICARE

(SALA SD)



MODERATORI:

- Conf.univ.dr. Cristian SANDACHE, Prorector al Universitatii."Mihail Kogalniceanu" din Iasi

- Lect.univ.dr. Lucian DÎRDALĂ, Universitatea  "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi





1. Conf. univ. dr. Cristian SANDACHE, Universitatea „Mihail Kogălniceanu”, din Iaşi - DISCURSUL ANTIMONARHIC ÎN ROMÂNIA. TEME JURNALISTICE

2. Lect. univ. dr. Lucian DÎRDALĂ, Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi - HAYEK ŞI DEMOCRAŢIA: O PERSPECTIVĂ EST-EUROPEANĂ, 

3. Lect. univ. dr. Antonio Ştefan SANDU, Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi - POLITICILE OPEN ACCES CA ECHITATE ÎN DISTRIBUIREA CUNOAŞTERII

4. Lect. univ. dr. Florentina POPA, Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi – IDENTITATEA BRANDULUI SI RELATIA BRAND-CONSUMATOR IN ZONA MOLDOVEI 

5. Prof.univ.dr. Odette ARHIP, Universitatea Ecologică din Bucureşti, Lect. univ. dr. Cristian ARHIP, Universitatea Ecologică  din Bucureşti - PRIMELE JURNALISTE DIN ROMÂNIA – PIONIERE ALE MODERNIZĂRII PRESEI ŞI ALE EMANCIPĂRII FEMEII 

6. Răzvan POPOVICI  DIACONU, Universitatea “Al. I. Cuza”, Iaşi, doctorand în cadrul Facultăţii de Filozofie şi Ştiinţe Sociale şi Politice - APLICAŢII SOCIALE ALE  NOILOR MEDIA ÎN SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ CONTEMPORANĂ

7. Lect. univ.dr. Ioana COZIANU, Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi - VIITORUL FONDURILOR EUROPENE 2014-2020

8. Conf.univ.dr. Vadim DUMITRAŞCU, Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, CONSIDERAŢII PRIVIND UN INDICE AL CAPITALULUI DE REPUTAŢIE AL FIRMEI

9. Lect. univ.drd. Laura SARAC ALDEA, Univ. „Andrei Şaguna” din Constanţa - PARTICULARITĂŢI ALE ACTIVELOR IMOBILIZATE. TRATAMENT CONTABIL ŞI FISCAL

10. Conf.univ. dr. Nina CUCIUC, Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi - ETUDE DIACHRONIQUE DES SYNTAGMES TERMINOLOGIQUES

11. Lect.univ.dr. Camelia RADU, Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi - THE ROMAN POLITICAL CRISIS OF YEAR 49 B.C. IN CICERO’S LETTERS

12. Asist.univ.drd. Cătălin DRĂCŞINEANU, Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, Ec. Radu HARAGA - PARADIGMA EXILULUI ŞI A REÎNTOARCERII

13. Asist. Univ. dr. Anca Andreea PAVEL, Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, DIATEZA REFLEXIVĂ (VERBELE PRONOMINALE) ÎN LIMBILE ROMANICE

14. Lect.univ.drd. Andra MARIN, Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi - ROLUL CERTIFICATULUI DIGITAL CA SUPORT AL GUVERNĂRII ELECTRONICE ÎN ROMÂNIA

Secţiunea POSTER

24-26 mai

  1. Lect.univ.dr. Mihaela Roxana PRISACARIU, Universitatea "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi - NATIONAL MINORITIES PARTICIPATION TO DECISION - MAKING IN THE NATION - STATE
  2. Conf. univ. dr. Nicoleta Ramona BUNDĂ, Universitatea “Ovidius” din Constanța, INSTITUTIONS AND THE EASE OF DOING BUSINESS: EUROPEAN UNION AND NATIONAL CASE STUDIES
  3. Conf. univ. dr. Cristina Mihaela LAZĂR, Universitatea “Ovidius” din Constanța,  INTELLECTUAL CAPITAL IN THE CONTEXT OF GLOBALIZATION 
  4. Ing. drd. Constantin Florin BARBIR, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, THE CONTRIBUTION OF THE FORESTRY SECTOR TO RURAL ECONOMY, PRESENT 
  5. Lect. dr. Antonio Ştefan Sandu (Universitatea de medicină şi farmacie “Gr. T. Popa” din Iaşi, bursă postdoctorală, Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi), dr. Daniela COJOCARU (Universitatea de medicină şi farmacie “Gr. T. Popa” din Iaşi, bursă postdoctorală) şi Simona PONEA (cercetător asociat, Centrul de studii sociale şi umaniste LUMEN), APPRECIATIVE ETHICS OF CARE 
  6. Lect. dr. Antonio Ştefan Sandu (Universitatea de medicină şi farmacie “Gr. T. Popa” din Iaşi, bursă postdoctorală, Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi), Simona PONEA (cercetător asociat, Centrul de studii sociale şi umaniste LUMEN), ETHICAL AND PHILOSOPHICAL APPRECIATIVE COUNSELING 
  7. Drd. Ana CARAS (cercetător asociat, Centrul de studii sociale şi umaniste LUMEN), ROLUL SUPERVIZĂRII ETICE IN DISTRIBUŢIA DREPTĂŢII SOCIALE
  8. Mohamed Hassan Ali HISHAM (University of Khartoum, Faculty of Economic and Social Studies, Dept. Econometrics and Social Statistics), RISKS, VULNERABILITY AND PRIMARY EDUCATION IN SUDAN
  9. M.R. SREESHA (Pegasus Institute For Excellence, India), TRACES OF AI IN THE EASTERN CULTURE
  10. Peter P. KIRIAKIDIS (PhD. University Research Reviewer, Walden University), MANDATORY USE OF TURNITIN: THE EFFECT OF A POLICY ON REDUCING UNORIGINAL WRITING IN ONLINE CLASSES
  11. Peter P. KIRIAKIDIS (PhD. University Research Reviewer, Walden University), MANDATORY ONLINE DISCUSSIONS: THE EFFECT OF A POSTGRADUATE POLICY ON COMMUNICATION BETWEEN FACULTY MEMBERS AND GRADUATE LEARNERS
  12. Valentina TURCAN (M.A. Faculty of Psychology and Education Sciences, Master Program: Clinical Psychology and Psyhoterapy, “Alexandru Ioan Cuza “University of Iasi, Lumen Research Center in Social and Humanistic Sciences) AGGRESSION IN MARITAL AND COHABITING RELATIONSHIPS
  13. Anca TEODORESCU (M.A. European Master for Child Protection “Alexandru Ioan Cuza” University of Iasi, Lumen Research Center in Social and Humanistic Sciences), THE CHILD'S RIGHT TO FREEDOM OF EXPRESSION AND USE OF THE INTERNET


Conferinta "Codul civil intre traditie si noutate. Implicatii practice"

Ultima actualizare în Miercuri, 10 Iulie 2013 14:01