UMK - 25 de ani de excelenta


Universitatea "Mihail Kogalniceanu" din Iasi

24 de ani de excelenta academica


       Universitatea "Mihail Kogalniceanu" din Iasi este o institutie de invatamant superior particulara acreditata.  Infiintata in 1990, a fost acreditata prin Legea 137/2005. 

     Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi este o instituţie academică, în cadrul căreia rigoarea studiului şi a aprofundării cunoştinţelor de specialitate se armonizează cu deschiderea către modernitate. Nu am optat întâmplător pentru imaginea lui Mihail Kogălniceanu. Polivalenţa preocupărilor sale poate reprezenta un model demn de urmat pentru studenţii noştri, pentru toţi cei care intenţionează să facă parte din marea familie a UMK. Kogălniceanu a fost, totodată, un patriot luminat, un democrat şi un adevărat european, căruia nu i-au fost niciodată străine marile transformări ale epocii. Adversar intratabil al oricăror forme de obscurantism, el a înţeles (mai bine decât mulţi contemporani) că educaţia de cel mai înalt nivel  reprezintă unica şansă a progresului pentru aşa-numitele „naţiuni mici”.

     Noi credem că viitorilor specialişti în Drept sau Ştiinţele Comunicării  trebuie să li se ofere reale oportunităţi, pentru a-şi dezvolta personalitatea şi a se împlini pe deplin, atât sub aspectul acumulărilor teoretice, cât şi ca practicieni. Avem nevoie de oameni cu o gândire îndrăzneaţă, animaţi de o curiozitate permanentă, dornici  de a fi la curent cu tot ceea ce este mai nou şi mai valoros în domeniile studiate. Trăim o epocă a globalizării, o epocă în care vor reuşi doar cei care nu se vor mulţumi cu puţin, ci  vor căuta să se perfecţioneze neîncetat şi vor dovedi în egală măsură seriozitate şi onestitate intelectuală.
    
     Considerăm, aşadar, că Universitatea „Mihail Kogălniceanu” poate oferi cele mai bune condiţii de studiu şi de afirmare viitorilor specialişti de care România are nevoie.


Lect. univ. dr. Bogdan-Michael CIUBOTARU

Rectorul Universitatii " Mihail Kogalniceanu" din Iasi


Last Updated on Wednesday, 29 April 2015 07:28