Facilitati

  Infrastructura Universitatii „Mihail Kogalniceanu” este formata din amfiteatre, sali de seminar, laboratoare, precum si o varietate de spatii multifunctionale. Biblioteca cu salile de lectura, sala de sport si spatiile deschise completeaza ambientul vietii de student la UMK.

   Multe dintre aceste spatii sunt destinate utilizarii de catre studenti, departamentelor academice, in cadrul activitatilor didactice sau al activitatilor extra-scolare.

   Procedura pentru solicitarea unei sali de curs depinde de tipul de eveniment planificat, prioritate avand activitatile didactice sau cele organizate de studentii UMK.

  Spatii pentru evenimentele speciale, cum ar fi conferinte, receptii, dejunuri, etc, precum şi evenimentele sponsorizate de catre grupuri non-universitare sunt rezervate prin intermediul Centrului de conferinte al UMK, prin completarea unei cereri online> .

  Suprafata totala a spatiilor de care dispunem pentru procesul de invatamant este de aproximativ 3000 mp. Studentii si cadrele didactice isi desfasoara activitatea in sapte laboratoare, treisprezece sali de seminar, trei amfiteatre, cu capacitati de pana la 215 locuri.

  Salile de seminar sunt dotate cu prize de acces la Internet. Pentru sustinerea unor cursuri, conferinte etc., poate fi utilizat videoproiectorul din dotare.

  Spatiile universitatii dispun de holuri largi si luminoase, cu acces la terasele exterioare, unde pot fi organizate pauze de cafea.

  Printre resursele necesare desfasurarii activitatii de cercetare stiintifica, mentionam Laboratoarele de Informatica, Laboratorul de Limbi Straine, Laboratorul de Criminalistica, Laboratorul de Meteorologie-Climatologie si Hidrologie, Laboratorul de Geologie si Laboratorul de Arheologie.

  Biblioteca Facultatii de Drept dispune in prezent, de colectii insumand un numar impresionant de volume-carte si publicatii seriale; din totalul fondurilor bibliotecii, literatura juridica in limbi straine are o pondere importanta. Structura colectiilor bibliotecii ofera o deosebita complexitate informationala prin gama diversa a documentelor: monografii, cursuri universitare, lucrari de doctorat, publicatii seriale de specialitate, enciclopedii, dictionare, bibliografii, colectii si repertorii de acte normative, atat in format traditional, cat si informatizat(prin acces la baze de date bibliografice si full-text).

   Activitatea bibliotecii se desfasoara in incinta localului universitatii. Spatiul bibliotecii este in curs de modernizare pentru a oferi conditii optime de studiu si informare, iar intregul proces de organizare, reflectare si control a documentelor din colecţie este in curs de informatizare.Last Updated on Wednesday, 23 January 2013 11:26