Planul operational privind activitatea de cercetare

PLANUL OPERATIONAL PRIVIND ACTIVITATEA
DE CERCETARE STIINTIFICA AL UNIVERSITATII
MIHAIL KOGALNICEANU


Obiective propuse:

          1.Angrenarea cadrelor didactice in activitatea de cercetare stiintifica, la nivelul catedrelor, finalitatile urmarite fiind concretizarea principiului invatarii pe toata durata vietii, valorificarea cercetarii prin publicatii cu scop didactic, publicatii stiintifice, diseminarea rezultatelor in cadrul manifestarilor stiintifice nationale si internationale.

          2.Formarea deprinderilor specifice cercetarii, in ceea ce priveste studentii, in vederea obtinerii unei calificari sincronizate cu nomenclatorul ocupatiilor.

          3.Promovarea unor propuneri privind criterii de salarizare diferentiata a cadrelor didactice, ca urmare a cuantificarii rezultatelor obtinute in cercetarea stiintifica.

          4.Informarea continua a cadrelor didactice si a studentilor universitatii privind oportunitatile de cercetare stiintifica, prin intermediul site-ului facultatii. Site-ul va cuprinde si informatiile oferite de Consiliul National al Cercetării Stiintifice din Invatamantul Superior.

          5.Participarea cadrelor didactice la granturi si programe de cercetare nationale, alaturi de specialisti de valoare dela universitati de prestigiu din tara.

          6.Participarea cadrelor didactice la programe internationale de cercetare in colaborare cu cadre didactice, cercetatori, specialisti dela universitati din strainatate.

          7.Publicarea rezultatelor cercetarii cadrelor didactice (studii, articole, recenzii) in Buletinul Stiintific al UMK.

         8.Stimularea participarii studentilor in programele de cercetare stiintifica, alaturi de cadrele didactice.

         9.Achizitionarea de carte de specialitate de la biblioteca Universitatii.

         10.Asigurarea abonamentelor la publicatii de specialitate din tara si din strainatate.

        11.Publicarea de catre cadrele didactice ale Universitatii a lucrarilor de specialitate, in edituri recunoscute din tara si strainatate, in reviste din tara si din strainatate.

       12.Avizarea, in cadrul catedrelor, a fiecarei lucrari de specialitate (curs universitar, tratat, monografie), care urmeaza a fi publicata.Ultima actualizare în Luni, 19 Aprilie 2010 07:45