Sondaje 6

Din ceea ce stiu pana in prezent despre UMK, daca un prieten ar dori sa studieze la o Universitate privata si mi-ar cere parerea in privinta UMK
 
ORDONANTA NR. 76/2001, PRIVIND SIMPLIFICAREA UNOR FORMALITATI ADMINISTRATIVE PENTRU INREGISTRAREA SI AUTORIZAREA FUNCTIONARII COMERCIANTILOR, CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE

Autor: Mihaela CIOROBITCA

Editura:  Cugetarea

Cod ISSN: 1221-4876, pp. 99-104

Rezumat:

Ordonanţa nr. 76/2001 a instituit o procedură unică de înregistrare şi autorizare a funcţionării comercianţilor, în scopul simplificării unor formalităţi administrative. Prin autorizarea funcţionării comercianţilor se înţelege obţinerea avizelor, autorizaţiilor şi, după caz, a acordurilor strict necesare pentru începerea activităţii acestora, exceptând comercianţii persoane fizice, asociaţiile familiale, precum şi persoanele care desfăşoară activităţi sezoniere în târguri, pieţe şi oboare, autorizaţi conform legii speciale.

Ordonanţa nr. 129/10 oct. 2002 a modificat O.U.G. 76/2001. Oficiul Judeţean al Registrului Comerţului, instituţie publică cu personalitate juridică, finanţată integral din venituri proprii, organizată în subordinea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, va funcţiona pe lângă fiecare tribunal cu obligaţia comunicării Oficiului Naţional a oricărei înmatriculări sau menţiuni operate, în termen de 15 zile de la eliberare.

Întreaga legislaţie comercială modificată prin numeroase ordonanţe este în sensul fluidizării activităţii comercianţilor, al eliminării societăţilor fantomă şi, în general, al unui mai bun control din partea statului şi, de ce să nu recunoaştem, al creşterii sumelor alocate bugetului, acesta fiind sensul pe care îl vor lua pe viitor excedentele încasate.

Last Updated on Thursday, 15 September 2011 07:51