Sondaje 6

Din ceea ce stiu pana in prezent despre UMK, daca un prieten ar dori sa studieze la o Universitate privata si mi-ar cere parerea in privinta UMK
 
Politica externa a Romaniei interbelice in viziunea lui Mihai Antonescu

Autor: Cristian SANDACHE         

Editura:  CUGETAREA

Cod ISSN: 1221-4876, pp. 178-182

Rezumat:

Politica externa a Romaniei nu s-a schimbat in timpul anului 1940, si toate eforturile intreprinse in aceasta privinta au fost zadarnice. Franta, impreuna cu Mica Antanta si cu Antanta Balcanica, au fost gardienii inviolabilitatii Tratatelor. 

Intreaga politica externa a Romaniei a fot dominata de acest laimotiv. Chiar in ultima perioada s-au facut auzite voci care fortau Romania intr-o alta directie, efectul acestora a fost indepartat prin declaratii repetate ale lui Carol al II-lea si ale Ministrului sau de externe, Nicolae Titulescu, care, pentru mai mult de o decada, a sustinut eficient aceasta politica, si pe care statele vestice l-au considerat un garant al pacii, nu numai pentru Romania, cat si pentru Europa de Est.  

Profesorul Mihai Antonescu era presedintele Consiliului in timpul regimului Ion Antonescu.

Initial, el a fost un sustinator al Ligii Natiunilor, dar dupa anul 1938 a devenit un critic radical al politicii externe a Romaniei coordonata de Nicolae Titulescu.

Download

Mise à jour le Lundi, 19 Septembre 2011 10:51