Alumni

Cum tineti legatura cu UMK?
 

Inscriere in ani superiori - Centrul de resurse de informare si documentare

Intrebari frecvente

Ce urmareste proiectul?

Proiectul „Absolventii si Piata Muncii” este primul proiect national care urmareste legatura dintre studiile universitare urmate si activitatea profesionala.

Cine realizeaza studiul ?

Studiul este realizat de catre Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), in colaborare cu universitati din intreaga tara. UEFISCDI este o institutie publica subordonata din punct de vedere administrativ Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si functional, Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior. UEFISCDI are o vasta experienta in gestionarea de date statistice de natura cantitativa si calitativa, cu privire la invatamantul superior din Romania. Totodata,  prin natura misiunii sale, UEFISCDI dezvolta o puternica legatura functionala cu universitatile din Romania.

In ce consta participarea la studiu ?

Participarea la studiu consta in completarea unui chestionar care urmareste traseul absolventului incepand cu anii de studii, continuand cu momentul obtinerii primului loc de munca si apoi cu alte elemente importante pentru evolutia sa profesionala. Acest chestionar se completeaza on-line si contine preponderent „intrebari inchise” (la care se raspunde prin „bifare” sau selectand dintr-o lista prestabilita).

Cum completez chestionarul on-line?

Accesati adresa web a chestionarului si utilizati codul dvs. de acces pentru a putea intra in contul creat pentru acest studiu, in cadrul caruia anonimitatea dvs. este asigurata. Completarea chestionarului poate fi intrerupta de catre dvs. in orice moment, fara a pierde informatiile introduse. Continuarea procesului de completare este posibila prin reconectarea cu acelasi cod de acces. Informatiile furnizate sunt colectate intr-o baza de date aflata pe serverul UEFISCDI, urmand a fi procesate de catre expertii institutiei.

Exista si o varianta tiparita a chestionarului?

Da. Daca din diverse motive nu puteti completa chestionarul on-line sau daca nu aveti acces la Internet, va invitam la sediul Universitatii "Mihail Kogalniceanu" pentru a-l completa. De asemenea puteti comunica acest lucru la telefonul sau pe adresa de e-mail mentionate in scrisoarea de invitatie si va vom transmite prin posta  versiunea tiparita.

Cum  procedez in cazul completarii chestionarului in format tiparit?

In cazul in care completati chestionarul in format tiparit, veti introduce codul de acces pe prima pagina a acestuia. Pentru retrimiterea chestionarului completat universitatii veti primi un plic de raspuns.

Ce se intampla dupa colectarea informatiilor de catre UEFISCDI?

Dupa colectarea si procesarea tuturor chestionarelor, fiecare universitate va primi un fisier anonimizat, care va contine toate raspunsurile absolventilor sai. Datele, anonimizate, vor fi analizate exclusiv pentru acest studiu de monitorizare, iar rezultatele vor fi publicate doar in scop stiintific. In raportul rezultatelor se vor include concluzii generale, formulate in urma desfasurarii studiului, fara a fi mentionate puncte de vedere ale unor persoane fizice.

Cum pot obtine un rezumat al raportului final de cercetare?

Este suficient sa completati ultima pagina din chestionarul on-line sau sectiunea dedicata din chestionarul tiparit si veti primi un rezumat al rezultatelor.

Unde pot gasi mai multe informatii cu privire la protectia datelor?

Pentru detalii referitoare la felul in care vor fi utilizate datele dvs., va rugam sa accesati sectiunea Protectia datelor, disponibila la adresa chestionar.absolvent-univ.ro.

Pe cine pot contacta pentru mai multe detalii?

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la telefonul sau la adresa de e-mail mentionate in scrisoarea de invitatie.


Last Updated on Friday, 18 January 2013 08:09